Bokio är ett populärt bokföringsprogram i Sverige med över 60 000 svenska företagare använder det för sin bokföring. Bokio siktar in sig småföretagare som driver enskild firma eller mindre aktiebolag. Bokio har blivit populärt då det är enkelt att använda och för att de har ett företagskonto där du som användare får allt du behöver: bankkonto, bankgironummer och företagskort. Detta möjliggör alla typer av in- och utbetalningar direkt från Bokio. Bokföringsprogrammet är molnbaserad så du kan arbeta från var som helst där du har internet.

Bokio bokföring

Erbjudande – 6 månader gratis: För dig som har startat företag senaste 3 månaderna och väljer att teckna bokföringsprogrammet Premium så får du 6 månader gratis på köpet. Tecknar du Premium Plus så får du 3 månader på köpet. Obs! För att få erbjudandet Bokio Start behöver du ha tecknat din plan i Bokio senast 3 månader efter registreringsdatum för ditt företag. Annars gäller en provperiod på 2 veckor.

Fördelar med Bokio:

 • Med Bokio företagskonto behöver du inte ha någon bank. Allt som behövs finns redan i Bokio: bankkonto, bankgironummer och företagskort.
 • Smart bokföring där programmet ger förslag på hur du ska bokföra. Automatiska processer sparar tid och minskar risken för fel i bokföringen.
 • Allt i ett: Du kan sköta daglig bokföring, fakturering och betala leverantörer på samma ställe.
 • Tillgång till hjälp, tips och guider i eget community med över 15000 företagare
 • Är du ett nystartat företag så får du första 6 månaderna helt gratis med Bokio Start

Vad ingår i Bokio?

Bokföringsprogrammet Bokio inkluderar följande funktioner:

 • Bokföring: Företag kan bokföra sina affärshändelser och skapa egna kategorier för inkomster och utgifter.
 • Fakturering: Företag kan skapa och skicka fakturor direkt från Bokio. Det går också att skapa offerter som sedan kan konverteras till fakturor.
 • Bankanslutning: Bokio har integrering med flera svenska banker, vilket innebär att företag kan importera transaktioner direkt från banken.
 • Momsdeklaration: Bokio genererar automatiskt en momsdeklaration baserat på företagets bokförda transaktioner.
 • Löner: Företag kan hantera löneutbetalningar och skapa lönespecifikationer.
 • Rapportering: Bokio har flera rapporter som kan skapas på ett enkelt sätt, såsom resultaträkning, balansräkning, momsrapporter och bokslut.
 • Integrationer: Bokio integrerar med flera betalningstjänster som PayPal, Stripe och Klarna.
 • Mobilapp: Bokio har en mobilapp som gör det enkelt att använda tjänsten från en mobil enhet.

Det finns också flera tilläggstjänster som företag kan använda sig av, såsom till exempel inkassotjänster och kreditupplysningar. Bokio är en molnbaserad tjänst, vilket innebär att all data lagras i molnet och kan nås från var som helst där det finns internetuppkoppling.

Fungerar Bokio med enskild firma?

Ja, Bokio fungerar utmärkt med enskild firma. Bokio är utformat för att hjälpa småföretagare, oavsett vilken typ av företag de driver. Enskilda firmor kan använda Bokio för att skapa fakturor, hantera bokföringen, betala ut löner, skapa rapporter och mer.

Bokio har en enkel och användarvänlig plattform som är särskilt utformad för småföretagare, vilket gör det enkelt att förstå och använda.

Bokio är ett bra alternativ för enskilda firmor som söker en kostnadseffektiv lösning för bokföring och fakturering. Eftersom Bokio är prisvärt bokföringsprogram så kan företagare spara pengar och tid genom att hantera sin bokföring på egen hand utan att behöva anlita en bokföringsbyrå. Bokio passar även dig som har ett aktiebolag.

Video: Kom igång med bokföringen i Bokio

Byta till Bokio från annat bokföringsprogram

Det är enkelt att flytta din bokföring från ett annat bokföringsprogram.

Steg 1: Exportera SIE-filerna från ditt nuvarande bokföringsprogram.

Steg 2: Logga in på Bokio.se.

Steg 3: Gå till Inställningar → Import → Bokföring. Klicka på ”Importera SIE-filer”, sedan är du klar.

Du kan följa deras guide om hur du enkelt byter till Bokio här.

Nyhet: Bokio företagskonto

Med Bokio företagskonto slipper du hoppa mellan bokföringsprogrammet och din bank. Du kan istället bokföra och betala på samma ställe. Till skillnad från banken så har Bokio inga transaktionskostnader eller andra dolda avgifter.

Du kan även koppla ett Mastercard debetkort till ditt företagskonto så att betalningar syns direkt i bokföringsprogrammet, på det sättet missar du aldrig några kvitton. Har du Premium Plus så får du även en cashback, det vill säga pengar tillbaka på kortköp, krediter och insatt kapital. Företagskontot på Bokio omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Bokio vs Visma och Fortnox

Här är en tabell som jämför funktionerna i bokföringsprogrammen Bokio, Visma och Fortnox:

FunktionerVismaBokioFortnox
Pris/mån249 kr299 kr299 kr
BokföringJaJaJa
FaktureringJaJaJa
BankanslutningJaJaJa
MomsdeklarationJaJaJa
LönerJaJaNej
RapporteringJaJaJa
IntegrationerJaJaJa
MobilappJaJaJa
KassaJaNejJa
ProjektstyrningJaNejJa
FörsäljningJaNejJa
InköpJaNejJa
LagerhanteringJaNejJa

Som tabellen visar har alla tre programmen grundläggande funktioner som bokföring, fakturering och momsdeklaration. Alla tre programmen har också integrationer med andra tjänster och en mobilapp. Visma och Fortnox erbjuder dock fler avancerade funktioner som projektstyrning, försäljning, inköp och lagerhantering.

Slutligen, det är viktigt att notera att funktionerna som erbjuds av dessa program kan variera beroende på vilket paket och vilken prenumeration man väljer. Dubbelkolla alltid vilka funktioner som ingår innan du du köper ett abonnemang.

Omdöme

Bokio är användarvänligt och enkelt bokföringsprogram som passar dig som småföretagare som driver enskild firma eller aktiebolag. Med nyheter som företagskonto och företagskort så sparar du ännu mer tid än tidigare. Bokio är ett mycket smart bokföringsprogram som minskar risken för fel i bokföring och borttappade kvitton. Enligt oss är Bokio det mest prisvärda bokföringsprogrammet i Sverige just nu.