I den moderna digitala eran blir det allt viktigare för företag att ha effektiva och pålitliga verktyg för att hantera sin ekonomi. Bokföring är en kritisk process för alla företag, oavsett storlek och bransch. I Sverige har Visma eEkonomi blivit en populär och pålitlig lösning för bokföring och ekonomihantering för tusentals företag.

Visma

Vad är Visma eEkonomi?

Visma eEkonomi är ett webbaserat bokföringsprogram som utvecklats av Visma, ett av de ledande företagen inom företagslösningar och programvara för ekonomihantering i Sverige och andra nordiska länder. Detta program är speciellt utformat för att hjälpa små och medelstora företag att hantera sina finanser, bokföring, fakturering och redovisning på ett smidigt sätt.

Pris – Jämför olika varianter

Visma eEkonomi
Fakturering
Visma eEkonomi
Bokföring
Visma eEkonomi
Smart
Visma eEkonomi
Pro
139 kr/mån169 kr/mån249 kr/mån399 kr/mån
✓ Fakturering✓ Bokföring✓ Bokföring✓ Bokföring
✓ App✓ Bankkoppling✓ Fakturering✓ Fakturering
✓ App✓ App✓ Bankkoppling
✓ Företagskort✓ Företagskort✓ App
✓ Företagskort
✓ Budget
✓ Rapportering & Analys

Funktioner och Fördelar

1. Enkel och Användarvänlig Gränssnitt

Visma eEkonomi har en intuitiv och användarvänlig design, vilket gör det enkelt för företagsägare och bokföringskonsulter att komma igång utan att behöva omfattande utbildning. Det är särskilt fördelaktigt för mindre företag som kanske inte har stora ekonomiavdelningar och teknisk expertis.

2. Fakturering och Offertskapande

Med Visma eEkonomi kan företag enkelt skapa fakturor och offerter och skicka dem till sina kunder direkt från programmet. Detta sparar tid och minimerar risken för felaktigheter i faktureringen.

3. Automatiserad Bokföring

Programmet möjliggör automatiserad bokföring, vilket hjälper företag att minska den manuella arbetsbelastningen och därmed öka noggrannheten och effektiviteten i bokföringsprocessen. Det kan integrera bankkonton och automatiskt matcha transaktioner, vilket minskar behovet av manuellt inmatning.

4. Momsredovisning

Momsredovisning är en viktig och ibland komplex uppgift för företag. Med Visma eEkonomi förenklas momsredovisningsprocessen, vilket hjälper företag att vara i linje med de svenska momsreglerna.

5. Rapporter och Analysverktyg

Visma eEkonomi erbjuder ett brett utbud av rapporter och analysverktyg som ger insikter om företagets ekonomiska hälsa och prestanda. Detta hjälper företag att fatta informerade beslut och planera för framtiden.

6. Säkerhet och Datalagring

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller företagets bokföring. Visma eEkonomi har avancerade säkerhetsfunktioner som säkerställer att företagets data är skyddad och säkerhetskopierad på ett tillförlitligt sätt.

Video: Kom igång med bokföringen i Visma eEkonomi

Varför Välja Visma eEkonomi?

Det finns flera anledningar till varför företag i Sverige väljer Visma eEkonomi som sitt bokföringsprogram:

 1. Pålitlig Partner: Visma är en välkänd aktör inom ekonomihantering och har byggt ett gott rykte för sin pålitliga programvara och kundsupport.
 2. Skalbarhet: Visma eEkonomi kan anpassas efter företagets behov och kan växa i takt med företaget.
 3. Tidsbesparing: Automatiserade funktioner minskar behovet av manuellt arbete och frigör tid för företagsägare att fokusera på sin kärnverksamhet.
 4. Ökad Noggrannhet: Minskar risken för mänskliga fel och förbättrar noggrannheten i bokföringen och rapporteringen.
 5. Lokalt Anpassad: Programmet är utformat för att uppfylla svenska lagkrav och redovisningsstandard.

Vad ingår i Visma eEkonomi?

Nedan är några av de huvudsakliga komponenterna som ingår i Visma eEkonomi:

 • Fakturering och Offertskapande: Programmet tillåter användare att enkelt skapa professionella fakturor och offerter. Du kan anpassa fakturorna med ditt företags logotyp, färger och annan relevant information. Dessutom kan du skicka fakturorna direkt till dina kunder via e-post eller post.
 • Bokföring: Visma eEkonomi ger dig verktyg för att hantera dina finanser och bokföring. Du kan registrera dina inkomster och utgifter, matcha transaktioner från bankkonton och föra en strukturerad översikt över din ekonomi.
 • Momsredovisning: Moms är en viktig del av den svenska bokföringen. Visma eEkonomi underlättar momsredovisningsprocessen genom att räkna ut och rapportera moms baserat på dina transaktioner och försäljningar.
 • Bankintegration: Programmet kan integreras med din banks webbplats, vilket gör att du kan importera transaktioner direkt till systemet. Detta sparar tid och minskar risken för felaktigheter.
 • Lönehantering: Visma eEkonomi kan även hantera löner och personaladministration för ditt företag. Det hjälper dig att beräkna löner, hantera skatter och följa lagstadgade krav för lönehantering.
 • Rapporter och Analys: Du får tillgång till olika rapporter och analysverktyg för att övervaka din företags ekonomiska hälsa och prestanda. Dessa rapporter ger dig insikter som hjälper dig att fatta informerade beslut och planera för framtiden.
 • Säkerhet och Datalagring: Visma eEkonomi har avancerade säkerhetsåtgärder för att skydda dina finansiella data. Dessutom säkerhetskopieras dina data regelbundet för att säkerställa att de inte går förlorade.
 • Kundsupport: Visma erbjuder kundsupport för sina användare, vilket gör att du kan få hjälp om du stöter på problem eller har frågor om programmet.

Det är viktigt att notera att Visma eEkonomi erbjuder olika abonnemangsnivåer med olika funktioner, beroende på ditt företags behov och storlek. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte ingår i de grundläggande planerna och kräver en uppgradering till en mer avancerad nivå. Det är därför viktigt att undersöka vilka funktioner som passar ditt företags specifika behov innan du väljer en abonnemangsnivå för Visma eEkonomi.

Passar Visma eEkonomi till både aktiebolag och enskild firma?

Ja, Visma eEkonomi passar både aktiebolag och enskild firma. Programmet är utformat för att vara mångsidigt och passa olika typer av företagsstrukturer. Oavsett om du driver ett aktiebolag, enskild firma eller annan typ av företag, kan du använda Visma eEkonomi för att hantera din bokföring, fakturering, momsredovisning och andra ekonomiska uppgifter på ett effektivt sätt. Programmet kan anpassas efter dina specifika behov och är utformat för att uppfylla de svenska lagkraven och standarderna för bokföring och ekonomihantering.

Sammanfattning

Visma eEkonomi är ett kraftfullt verktyg för bokföring och ekonomihantering som erbjuder en rad funktioner som hjälper företag i Sverige att hantera sin ekonomi smidigt och effektivt. Dess användarvänliga gränssnitt och automatiserade funktioner gör det till ett populärt val för små och medelstora företag som vill förenkla sin bokföringsprocess och fokusera på tillväxt och framsteg. Med Visma eEkonomi kan företagare vara trygga med att deras finansiella uppgifter hanteras säkert och korrekt, vilket ger dem möjlighet att fatta välgrundade beslut för sin verksamhet. Läs mer om olika paket hos Visma här.